Jantje Beton steunt realisatie natuurspeelpark De Donk

Logo Jantje Beton

Boekel, december 2013 – Jantje Beton steunt Stichting De Speeltrein bij de realisatie van een natuurspeelpark in de nieuwbouwwijk De Donk met een subsidie van € 7.500,=.  In deze nieuwe wijk in aanbouw is momenteel alleen noodvoorziening. Weinig speelplezier dus voor de 250 kinderen die in deze buurt wonen. Met de komst van het natuurspeelpark komt daar verandering in.

 

Ontmoetingsplek voor de hele buurt

De buurt is van begin af aan betrokken bij de inrichting van het park. Zo hebben de kinderen van de vier basisscholen in de wijk middels een enquête aangegeven  dat zij een speelplek willen met een avontuurlijke sfeer, zoals survivalen. Zo komt er een touwbrug en een piratenmast maar ook spelaanleidingen waarbij ze zelf uitgedaagd worden te klimmen en elkaar vooruit te duwen voor optimaal speelplezier. Naast  de speelvoorzieningen wordt er een voetbalveld gerealiseerd, is er veel aandacht voor groen en het realiseren van plekken waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Zo wordt het park een plek voor en van de hele buurt.

 

Jantje Beton

Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Daar worden kinderen vrolijk en blij van. Verstoppertje spelen, voetballen, klimmen en hutten bouwen. Helaas is dit voor veel kinderen niet meer zo vanzelfsprekend als het lijkt. Vaak is er geen geschikte speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Zoals de realisatie van het natuurspeelpark in Boekel. Deze realisatie  komt mede tot stand dankzij hulp van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij ondersteunt organisaties die zich inzetten voor de verbetering van gezondheid en welzijn waaronder Jantje Beton.